Indie Dışı: Hades

 Selam Indie severler,  bu yazımda bir indie oyunu ele almayacağım. Değişiklik olsun diye ara sıra böyle "konu dışına" çıkacak incelemeler yapmayı düşünüyorum. İyi okumalar


        Hades


Hades
Zagreus



Nedir bu Hades?


Hades, SuperGiant Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir Roguelike, A-RPG oyunudur, izometrik bakış açısıyla oynanır. 



Hikayesi



Oyunu adını veren ve babamız Hades'in evinden Agreus olarak kaçmaya çalışıyoruz, bu esnada Hades'in sadık yardımcıları bizi her seferinde (kelimenin tam manasıyla!) durdurmaya çalışıyor. Oyunun hikayesi en basit şekilde bu, biraz fazla basit anlattım, değil mi? 😄. Aslında oyunda ilerledikçe güzel ve oturaklı bir olay örgüsü çıkıyor karşımıza ancak bunları söyleyip de işin tadını kaçırmak istemem.


Hades




Görsel Tasarım

Geldik oyunun en güzel 2. kısmına. Oyunun grafikleri bölgeden bölgeye çeşitlilik gösterse de hepsi el çizimi ve buna rağmen el çizimi gibi durmuyor. Şimdi diyeceksiniz olur mu öyle şey, ama oluyormuş. Yunan mitolojisini güzel harmanladığı için de hiçbir bölge sırıtmıyor.
 

Underworld - Tartarus (oyuna başladığımız bölge)



Asphodel (2. bölge)




 Elysium (3. bölge)



Greece/Yunanistan (Son bölge)








Oynanış

Geldik en eğlenceli kısıma: oyun kendi türünün hakkını verircesine çok çeşitli. İlerledikçe topladığımız Anahtarlarla açtığımız silahlar var ve bu silahların da kendi aralarında çeşitliliği mevcut. Tabii Yunan tanrılarının size bir odayı tamamladığınızda verdiği ödülleri doğru kombolarsanız yeni build'ler de keşfetmeniz mümkün. Ancak üstteki bölgelere bakarak, oyunun kısa süreceğini de düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir çünkü bu oyun pek de kolay değil ve siz oyunu 1 kere tamamlasanız bile hikaye aslında ilerlemiş oluyor. Üstünkörü anlattığım bu çeşitliliği meraklılar Wiki sayfasından okuyabilir, ben kısaca ele alıyorum genelde, yoksa oyunun hardcore modundan, hediye verdikçe hikayeyi ilerleten ve bize tılsım denebilecek eşyalar veren karakterlerden, challenge diyebileceğimiz, Chaous'un bize meydan okuduğu odalardan falan bahsetsem bu çook uzun bir inceleme olurdu. Say say bitmez.









Müzikler


Oyunun müzikleri harika. Tek diyebileceğim bu. Müzikler Yunanistan'ı, daha doğrusu Ege bölgesini anımsatacak türde ve bol bol saz eşliğinde ilerliyor. Oyunu çok daha keyifli kıldığı kesin. Ben 3 favori parçamı buraya bırakıyorum dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Okuduğunuz için çok teşekkürler, takipte kalmaya devam edin. 💓




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terraria ve Celeste