Book of Demons

 Merhaba İndie sever, saygılı, sevgili okuyucum. bu incelemede Book of Demons'ı ele alıyorum. Şimdiden keyifli okumalar.

Book of DEMONS





Nedir bu Book of Demons?

Book of Demons, Polonyalı Thing Trunk tarafından geliştirilen, A-RPG (Aksiyon Rol Yapma), Dungeon Crawler (bkz.), Hack&Slash, Kart oluşturma türünde, izometrik kamerayla oynanan bir oyundur. Oyun Diablo serisinden özellikle de Diablo 1'den oldukça büyük esintiler taşıyor, zaten oynadığınızda şıp diye anlayacaksınız.



Hikayesi

 Yıllarca süren esaretinin ardından serbest kalan Şeytan ve hizmetkarları yaşadağımız kasabaya dehşet salar. Kasabanın kilisenin altından zindanlara, mezarlıklara ve oradan da Cehennem'e kadar uzanan yolunda Şeytan'ı ve hizmetkarlarını yok etme işi de bize düşer, ancak bu maceramızda yalnız değiliz. Bizlere her kiliseden çıkışımızda yaralarımızı saracak Şifacı, düşürdüğümüz gizemli kartların sırlarını ortaya çıkaran, katlettiğimiz yaratıklar hakkında bize bilgi veren Bilgin, eski çocukluk arkadaşımız, Falcı'nın çırağı ve maceramızda topladığımız kristalvari objeleri açarak bize ödüller ve rünler kazandıran Barmen Kız ve Kartlarımızı güçlendirmemizi, bize gereken eşyaları her daim uygun(!) fıyata sunan Falcı yanımızda.






Görsel Tasarım

Oyunun kendine has bir teması var. Elişi dediğimiz. katlama kağıtlarla yapılmış bir evrene sahip: Paperverse. Söylenecek fazla bir şey yok, oyunun grafikleri tatlı.

                                                            Oyunun zindan bölümünden bir kare


Oynanış

Oyuna Savaşçı karakteri ile başlıyor, hikayeyi tamamlayınca Büyücü veya Okçu olarak sıfırdan oynayabiliyoruz. Oynanışsa hem çeşitli, hem basit, hem de düz diyebiliriz aslında, çünkü bu türdeki oyunların aksine kahramanımız tek bir rotadan daha doğrusu tek bir yoldan ilerliyor, tabii bu sizi yanılgıya düşürmesin oyunda çeşitli yollar ve  diğer odalara geçiş yapabilmenizi sağlayan yetenekler ve kapılar var.. Yeteneklerimizi seviye atladığımızda değil, bulduğumuz kartlar aracılığıyla kazanıyoruz ve geliştiriyoruz. Seviye atlamak size sadece iki seçenek sunuyor: canınızı ya da mananızı artırmak. 
Toplamda 3 adet bölüm bulunmakta: Zindan, Mezarlık ve Cehennem.



Tabii siz bunları yaparken düşmanlarınız eli armut toplamıyor. Zindanlarda uykuya yatmış, arkanıza atlamak için uygun ânı kollayan Çörtenler (ing: Gargoyle), alevli oklarıyla size nişan alan iskeletler ve patlayan zehirli zombiler sizi bekliyor olacak. Tabii oynadığınız bölüme göre karşınıza çıkan yaratıklar da değişiyor. Tabii yendiğimiz Boss'ları daha sonra satın alarak ya da maceranız esnasında düşürdüğünüz altın anahtarlarla Boss'la tekrar kapışıp daha iyi ödüller alabilirsiniz.




Zorluk

Normalde oyun zorluğuyla ünlü değilse incelemelerimde bahsetmem ancak bu oyunda bir istisna yapmak istedim. Oyun aslında zor değil, ne zaman yeni bir etaba geçecek olsanız oyunun uzunluğu ve zorluğu siz belirliyorsunuz, tabii ödüller de ona göre artış gösteriyor. Hikayeyi bitirince resimde görüldüğü gibi istediğimiz bölümde ve zorlukta oynayıp karakterimizi geliştirmeye devam edebiliyoruz.







Müzikler

Maalesef ki bu oyunu öyle pek de dinlenesi bir müziği yok. Bu bir eksi değil ama olsa hoş olabilirmiş. Bu tarz oyunlarda belirli bir noktadan sonra aynı şeyleri yaptığımız için en azından hoş bir müzik daha zevkli kılabiliyor oyunu.


Son sözler

Oyunun Türkçe desteğine sahip olması, sistem istememesi, en az 15 saat oynatabilmesi ve Steam indirimlerinde 7.50 liralara kadar düşmesi benim için artı puan oldu. 

Normalde incelemelerimde iki oyunu birden anlatırım ancak bu durum hem iki oyunu da verimli bir şekilde anlatamamama sebep oluyor, hem de çok zamanımı alıyor. Bu yüzden artık tek bir oyunu ele alacağım. 
Az ama öz. Okuduğunuz için teşekkürler. 💓

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Indie Dışı: Hades

Indie nedir, Indie oyunlar nelerdir?